Intens verdrietig zijn we om het overlijden van onze zeer geliefde secretaris Dick Schoneveld. Dick was al enige tijd ernstig ziek, maar hij bleef tot het laatst toe optimistisch over een goede afloop. Helaas heeft hij de strijd uiteindelijk niet kunnen winnen en heeft hij het leven los moeten laten.

Dick heeft zich vanaf de oprichting van Doctors for Mozambique Stichting in 2008 met hart en ziel ingezet voor onze studenten. En niets was hem daarin te veel. Hij was dan ook een groot voorbeeld voor ons allen; een betrokken, toegewijd, wijs, liefdevol en gepassioneerd mens. Dick was een man van zijn woord, die zijn zaakjes altijd perfect op orde had. Hij zei wat hij deed en hij deed wat hij zei. Wij konden volledig op hem bouwen en gaan hem ongelooflijk missen!

Wij zullen het werk van Doctors for Mozambique: kansarme jongeren in Mozambique helpen hun droom te verwezenlijken om arts te worden, in zijn geest voortzetten.

Namens het bestuur, alle studenten en afgestudeerd artsen, wensen wij zijn vrouw Greet, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.