ARTSENBUL

 Na alle coronareisbeperkingen waren we blij dat wij, Gitta en Harrie, op 4 juni aanwezig konden zijn bij de officiële uitreiking van de artsenbul van vier van onze studenten die in 2021 afstudeerden: Manuel, Simone, Lucas en Joana. Simone was helaas afwezig wegens het overlijden van zijn vader. Heel triest.

Manuel, Joana, Gitta en Lucas

Manuel werd uitgeroepen tot beste student van de universiteit, beste student van Centraal Mozambique en de op een na beste student van heel Mozambique. Hij heeft zijn hele leven alleen maar negens en tienen gehaald. De BIM bank overhandigde hem een cheque van 10.000 meticais en de nationale airlines een vliegticket naar keuze.

Manuel wordt overladen met prijzen

****

FEEST

Halverwege dit jaar hebben we al zes nieuwe afgestudeerden; drie artsen: Felisberto, Jaime, Elisa en drie hogere verpleegkundigen: Luis, Patricia en Francisco, die later dit jaar hun bul krijgen uitgereikt. Deze  heugelijke gebeurtenis hebben we feestelijk gevierd. In vormingscentrum Nazaré organiseerden we een geweldig leuk feest voor onze studenten en recent afgestudeerden. Het was voor iedereen een mooie gelegenheid om de coronaperikelen van zich af te schudden. De stranden van Beira zijn heel lang gesloten geweest en dat is heel lastig als je in de overvolle sloppenwijk er naast woont. Onze studenten komen uit de armste sociale klasse en hebben daarom nooit feesten. Taart, zelf gemaakt theater door de studenten, eten en daarna muziek, drinken zonder alcohol en dansen. Het was voor iedereen een onvergetelijke happening.

Luisa, Joana, Francisco, Jaime en Elisa snijden aan het begin van het feest de taarten aan

RESULTATEN TOT NU TOE

 

Onze stichting telt tot nu toe 28 afgestudeerden. 19 artsen en 9 hogere verpleegkundigen hebben allen een prachtig beroep verworven. Nu en in de toekomst zullen veel zieken door hen geholpen worden. Bovendien hebben we momenteel de verantwoording op ons genomen voor 32 beursstudenten die allemaal geneeskunde studeren.

LINTJE VOOR GITTA EN HARRIE

Koninklijke onderscheiding voor Gitta en Harrie van der Meeren

De 68-jarige drs. Gitta van der Meeren-van Ebskamp was vrijwilliger bij de Universidade Católica de Mozambique te Beira als gastdocent microbiologie. Zij doceerde op eigen kosten tijdens vakanties in ontwikkelingslanden. Samen met haar echtgenoot startte zij in 2008 Stichting Doctors for Mozambique. Zij zijn beide vrijwilliger bij deze stichting en zetten zich in voor het opleiden van arme, doch kansrijke jongeren tot arts en verpleegkundige. Vanwege die verdiensten is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Dr. Harrie van der Meeren (70) wordt eveneens in het zonnetje gezet en Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werkte voor zijn pensionering bij het Maxima Medisch Centrum te Eindhoven als dermatoloog. Van 2000 tot 2008 was hij lid van de Nederlandse Werkgroep Tropische Dermatologie. Hij was vrijwillig gastdocent dermatologie aan universiteiten in Afrika. Samen met zijn echtgenote startte hij in 2008 Stichting Doctors for Mozambique. Zij zijn beide vrijwilliger bij deze stichting en leiden arme, doch kansrijke jongeren op tot arts en verpleegkundige.

Bron: Eindhovens dagblad 26 april 2022

De trotse Leden in de Orde van Oranje-Nassau

DONEREN

 Mocht u ons willen steunen, op onze website vindt u een donatieknop die het heel gemakkelijk maakt een bijdrage te doen. U klikt eenvoudig HIER als u wilt doneren.

 Bedankt alvast, iedere gift is welkom.