Acht nieuwe dokters, de Aumund Stiftung en wisseling van bestuur

In september hebben we ons weer kunnen verheugen met acht nieuwe afgestudeerde dokters. De blijdschap was enorm. De familie die deels analfabeet is en woont in het binnenland in rieten hutjes zonder elektriciteit en stromend water is dolblij. Op het filmpje in de bijlage is te zien dat de ouders het nog niet helemaal bevatten dat hun kind dokter is geworden. Inmiddels hebben we het aantal van 43 afgestudeerden bereikt.

5 van de 8 nieuwe dokters: Filipe, Samuel, Júlio, Jolasse en Fernando

Hieronder vindt u een filmpje van de ouders van onze afgestudeerde student Jolasse, die gefilmd zijn op het moment dat ze te horen kregen dat hun zoon zijn doktersbul had gekregen.

 

In onze wens om ooit het aantal van 100 artsen te bereiken worden we gesteund door:

Die Aumund Stiftung in Rheinberg, Deutschland

Deze Stichting opgericht door de helaas recent overleden Franz Aumund, industrieel en weldoener, heeft als motto:

“Bildung und Erziehung junger Menschen ist für unsere Gesellschaft die wertvollste Investition in die Zukunft!“

Alleen organisaties met lage overheadkosten komen in aanmerking. Wij zijn blij dat de Aumund Stiftung heeft besloten ons langdurig te ondersteunen.

*

Wisseling van bestuur

Pauline van Empel en Leo van de Sande zijn vanaf het begin van de stichting in 2008, bestuurslid geweest. Pauline als voorzitter en Leo van de Sande als penningmeester. Leo bleef bestuurslid nadat Perry van Bekhoven hem opvolgde als penningmeester. Pauline en Leo vonden het, na 15 jaar voor onze studenten klaar te hebben gestaan, verstandig het stokje aan anderen over te dragen. Ook Joop en Els van de Looveren, vanaf de oprichting van onze stichting trouwe ondersteuners, vonden het wenselijk een stapje terug te doen. Wat Pauline, Leo, Els en Joop hebben gedaan voor de studenten in Mozambique is niet in woorden uit te drukken. Mede door hen zijn we zo succesvol geworden. Mede door hun inzet zullen er de komende tientallen jaren elke dag zieke mensen in Mozambique behandeld kunnen worden.

De Stichting Doctors for Mozambique, alle afgestudeerde artsen en de huidige studenten, danken hen heel hartelijk voor het vele werk dat zij hebben verricht. Allemaal zeggen wij:

Muito Obrigado”.

Winny Muller heeft enthousiast gereageerd op ons verzoek de nieuwe voorzitter van Stichting Doctors for Mozambique te worden. De eerste bestuursvergaderingen onder haar bezielende leiding hebben al plaatsgevonden.

*

Winny Muller; nieuwe voorzitter DfM

Mag ik me even voorstellen: mijn naam is Winny Muller. Sinds april 2023 ben ik de voorzitter van de stichting. In mijn dagelijks leven ben ik Adviseur Representatie en Public Affairs voor de gemeente Helmond. Ik schrijf adviezen en organiseer evenementen voor burgemeester en wethouders. Daarnaast heb ik samen met mijn partner John twee opgroeiende kinderen Vic en Jade. Ik sport graag, sla graag een balletje met de tennisracket of op de golfclub. Ik ben graag onder de mensen. Mijn leven is gezellig druk. Ik ben een bevoorrecht mens. Ik denk dan ook na over mensen die het minder goed hebben. Ik wil mijn talenten ook inzetten voor hen. Zij die niet vanzelfsprekend hun dromen achterna kunnen gaan. Hen te helpen, daar word ik blij van. Ik heb me ook een tijd lang ingezet voor mensen die het moeilijker hebben via de Lions Club. Nu ik van mijn voorgangster Pauline van Empel de vraag kreeg om haar op te volgen, hoefde ik niet lang na te denken. De Stichting Doctors for Mozambique is een bijzondere. Mede door de oprichters Harrie en Gitta weet ik dat er heel integer met sponsorgelden wordt omgegaan. Ze zijn betrokken bij de studenten. Één familie en familie is voor mij belangrijk. Ik ben blij dat ik bij de Familie Doctors for Mozambique mag horen. Ik hoop met al mijn ervaring, mijn persoonlijkheid en positiviteit een bijdrage te kunnen leveren voor de studenten in Mozambique. Structurele hulp bieden waarbij we niet alleen de studenten, hun ouders en de mensen in de dorpen blij maken, maar ook de zorg in Mozambique op een hoger platform zetten.

 

Sponsoractiviteiten

Doctors for Mozambique is, zoals ieder van u wel weet, volledig afhankelijk van giften en donaties. Om voldoende geld te generen, zodat onze studenten allemaal hun studie geneeskunde kunnen volbrengen, organiseren we diverse activiteiten. Een daarvan is het bezoeken van diverse voorstellingen in het speelhuis in Helmond. Op drie verschillende data is het mogelijk een ‘arrangement’ te boeken, met een rondleiding, een voorstelling en een drankje na afloop. De voorstellingen die bijgewoond kunnen worden, zijn: Tjitske Reidinga met Portret, Huub Stapel met Familie en het Scapino Ballet Rotterdam met Origin.  Bij deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over deze unieke sponsoractiviteit.

Het speelhuis Helmond

Opgeven voor één of meer voorstellingen kan door een e-mail te sturen naar: info@doctorsformozambique.eu